Duimen, speen, verkeerde slik, open mondgedrag?

Is er sprake van duimen, vingerzuigen, speen? Dan is het raadzaam dit zo snel mogelijk af te leren in verband met een afwijkende gebitsstand en foutieve uitspraak. Soms is er al sprake van slissen of is de verstaanbaarheid matig.

Verkeerde slik/ Tongpers?
Het kan zijn dat de tandarts of orthodontist u hierop wijst. Het is wenselijk om hier zo snel mogelijk mee aan de gang te gaan.
Tijdens het intakegesprek worden de mogelijkheden besproken.

Open mondgedrag?
Zit u of uw kind vaak met de mond open? Open mondgedrag kan o.a. een nadelige invloed hebben op gezondheid (vaker verkouden) , gehoor (buis van Eustachius raakt verstopt), spraak ( klanken worden niet goed uitgesproken waardoor de verstaanbaarheid minder goed tot slecht is)

Neem contact op om een afspraak te maken voor het bespreken van de mogelijkheden.